Džonson o uštedama na račun izlaska iz EU

Vladini planovi za povećanje troškova za državnu Nacionalnu zdravstvenu službu delimično će biti omogućeni uštedom sredstava koju će doneti izlazak zemlje iz EU

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2018.

16:02

Džonson o uštedama na račun izlaska iz EU
Foto: Thinkstock

To je izjavio britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson.

Premijerka Tereza Mej obećala je da će povećati finansiranje NHS za 20 milijardi funti nakon Bregzita, mada kritičari kažu da takvi planovi nisu dovoljno detaljni, prenosi Rojters.

"Finansiranje NHS sebi možete priuštiti samo ako imate snažnu i dinamičnu ekonomiju pri čemu je vlada fokusirana na preduzetništvo i privredni rast, i zato mislim da mi to možemo, ali je drugi faktor smanjenje budućih izdataka te će se ta sredstva sada sliti u zemlju - kao rezultat prekida isplata Briselu", rekao je Džonson novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: