Rusi našli rešenje - ako ćete Teslom na Mundijal...

Tesla već duže vreme obećava da će širom istočne Evrope da stvori mrežu brzih punjača.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 17.06.2018.

10:48

Rusi našli rešenje - ako ćete Teslom na Mundijal...
(Foto: Getty images)

Oni bi vlasnicima Tesla automobila omogućili putovanje do Moskve. Međutim, taj sistem nije izgrađen do danas pa su članovi Tesla Motors Cluba iz Moskve odlučili da uzmu stvar u svoje ruke. Uoči Svetskog prvenstva u fudbalu, izgradili su dve punionice koje nazivaju “prozor u Evropu”.

Tesla Motors Club iz Moskve, koji je pokrenuo projekat, udružio se s hotelima Amphora u Vyazmu i Usadba u Smolensku, gde su postavljene punionice. Jedan punjač se nalazi na 230, a drugi na 400 kilometara od Moskve. Iz kluba ponosno kažu da su napravili veliku stvar za “sve svoje prijatelje iz Evrope koji žele da dođu svojim automobilima na Svetsko prvenstvo”.

Tesla je inače planirala da uđe na rusko tržište još 2016. godine, kada su najavili izgradnju mreže Supercharger punionica. Iako je na kraju odložila ulazak u Rusiju, Tesla sad tamo ponovno istražuje potencijalne lokacije za stanice za elektrčne punjače, prodavnice i servisne centre, prenosi Telegram.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: