Šef VW poznat po aferi "majmun" vraćen na dužnost

Folksvagen je vratio na dužnost jednog od svojih direktora koji je bio suspendovan jer nije sprečio sporno izlaganje majmuna izduvnim gasovima dizel-motora.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2018.

17:08

Šef VW poznat po aferi
(Foto: Getty images)

Kompanija je saopštila da je direktor za spoljašnje odnose, Tomas Šteg vraćen na položaj pošto "nije nađena nikakva pravna nepravilnost".

Šteg je izjavio da "duboko žali što nije učinio više da bi sprečio te opite" koje je obavila jedna laboratorija u SAD preko firme koji su osnovali nemački proizvođači automobila.

Folksvagen je rekao u izjavi da "oštro odbacuje" opite na životinjama.

Tokom opita u Novom Meksiku majmuni makao su bili do potpune iscrpenosti izlagani gasovima dizel-motora vozila Folksvegena. Cilj je trebalo da bude da se pokaže da ti gasovi "nisu opasnost po zdravlje", ali ti opiti nisu dali upotrebljive rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: