VW strepi: U tom ratu ne bi bilo pobednika

Folksvagen je upozorio da bi odluka američke vlade da uvede takse na uvoz čelika i aluminijuma mogla da pokrene trgovinski rat u kom ne bi bilo pobednika.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 01.06.2018.

16:44

VW strepi: U tom ratu ne bi bilo pobednika
(Foto: Getty images)

U izjavi za Asošiejted pres, navedeno je da Folksvagen na takse gleda sa "žaljenjem i zabrinutošću".

"Postoji bojazan da ovo označava početak negativne spirale mera i kontramera iz kojih niko na kraju neće izaći kao pobednik", navodi nemačka kompanija.

Folksvagen je pozvao na dijalog između SAD i EU u okviru važećih principa Svetske trgovinske organizacije da bi se sprečila "dugoročna ekonomska šteta" i upozorio da je "bilo kakva eskalacija štetna za obe strane".

Folksvagen je najveći evropski proizvođač automobila, a pored "folksvagena" proizvodi i "audi", "porše" i brojne druge marke kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: