Veća se - kako pomoći Olegu Deripaski?

Ministar finansija Anton Siluanov prihvatio je ostavke generalne direktorke i menadžmenta kompanije Rusal.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

19:07

Veća se - kako pomoći Olegu Deripaski?
(Foto: Getty images)

Rusal se, zajedno sa njenim vlasnikom Olegom Deripaskom od aprila ove godine našla na udaru sankcija SAD .

"To je dobro, to znači da će sankcije uskoro biti ukinute", rekao je Siluanov novinarima na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma.

On je takođe naveo da će Rusal dobiti podršku u vidu tržišnih zajmova, a ne iz budžeta, kako bi sačuvao poslovne aktivnosti.

"Podrška će biti obezbeđena u vidu kredita pod tržištnim uslovima", kazao je.

Prema rečima Siluanova, bilo bi lepo videti ispravan pristup američke strane ovom pitanju. Iz Rusala je saopšteno da je najviše rukovodstvo kompanije, uključujući glavnu izvršnu direktorku Aleksandru Bouriko, podnelo ostavku.

Bouriko je ostavku, koja je odmah stupila na snagu, podnela juče, a do imenovanja novog generalnog direktora za vršioca dužnosti te funkcije je imenovan Evgenij Nikitin, odlučio je Upravni odbor.

Istovremeno je najavljeno da će ostavke još sedam direktora - članova Upravnog odbora - među kojima su Vladislav Solovjev, Zigfrid Volf, Maksim Sokov, Dmitrij Afanasev, Gulžan Moldazhanova, Olga Maškovskaja i Ekaterina Nikitina, stupiti na snagu 28. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: