Soni i Mubadala u velikom zajedničkom poslu

Japanski elektronskli div Soni planira da za 2,3 milijarde dolara kupi još 60 odsto udela u izdavačkom preduzeću EMI Mjuzik Pablišing.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

14:57

Soni i Mubadala u velikom zajedničkom poslu
(Foto: Getty images)

Reč je o matičnoj kući diskografske kompanije Motaun i savremenih muzičara kao što su Kanje Vest, Ališa Kiz i Farel Vilijams.

Soni već poseduje 30 odsto EMI-ja, tako da će po okončanju kupovine 60-procentnog udela od kompanije Mubadala Investment postati većinski vlasnik sa udelom od 90 odsto, izjavio je danas glavni izvršni direktor Sonija Kenićiro Jošida na konferenciji za novinare u Tokiju, prenosi agencija AP.

Investicioni fond Mubadala, koji je pod kontrolom emirata Abu Dabi, vlasnik kompanije za proizvodnju poluprovodnika Globalfaundris, ima udele i u preduzećima DŽeneral Elektrik, Karlajl grupa iz Vašingtona i mnogobrojnim komunalnim i energetskim firmama.

Predstavljajući inoviranu strategiju Sonija s ciljem jačanja kako hardverskog tako i svog kreativnog sadržaj, Jošida je naveo da kompanija planira da uložiti 1.000 milijardi jena (9,0 milijardi dolara) u naredne tri godine, uglavnom u razvoj senzora slike (elektronski fotoosetljivi uređaj koji pretvara optičku sliku u elektronski signal).

Senzori slike se koriste u mnogim proizvodima, među kojima su medicinska oprema, kamere, radari, sonari i bezbednosni sistemi u autonomnim vozilima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: