Političari šokirani, šta to planira Japan?

Japan razmatra uvođenje carina na uvoz američkih proizvoda u vrednosti od 409 miliona dolara.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

14:39

Političari šokirani, šta to planira Japan?
(Foto: Thinkstock)

To bi bio odgovor na carine na uvoz čelika i aluminijuma u SAD koje je nedavno nametnuo američki predsednik Donald Tramp.

Japanska vlada se priprema da obavesti Svetsku trgovinsku organizaciju (WTO) o tom planu, što je neophodan postupak po svetskim trgovinskim pravilima.

"Ništa još nije odlučeno o tome kakav ćemo odgovor konkretno da preduzmemo. Analiziramo uticaj američkih carina na japanske kompanije i pozivamo Vašington da ponudi Japanu izuzeće", izjavio je jedan službenik koji je insistirao na anonimnosti jer nije ovlašćen da javno govori, prenosi Index.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: