Rusi Turcima: Spremnost visoka, koja je ruta?

Gasprom pregovara sa Turskom o ruti drugog kraka gasovoda Turski tok preko teritorije te zemlje, izjavio je zamenik direktora Gasproma, Vitalij Markelov.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.05.2018.

18:39

Rusi Turcima: Spremnost visoka, koja je ruta?
Foto: Thinkstock

"Što se tiče drugog kraka, spremnost u pogledu realizacije ruskog segmenta je visoka", poručio je on, a prenosi ruska agencija Tas s.

Kada je reč o prelasku gasovoda preko turske teritorije, Gasprom "sa turskom stranom sada vodi relevantne pregovore o implementaciji tog projekta".

Ruska gasna kompanija je pre dve nedelje saopštila da je završena izgradnja podvodnog dela prvog kraka gasovoda Turski tok, a da će druga linija gasovoda biti položena u trećem kvartalu 2018. godine.

Prva linija gasovoda Turski tok će snabdevati gasom samo Tursku, dok će druga služiti za dopremanje ruskog gasa do južne i jugoistočne Evrope.

Svaki krak gasovoda će imati kapacitet od po 15,75 milijardi kubnih metara gasa godišnje, a ukupna vrednost projekta procenjena je na 11,4 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: