Rusija ne da novac, i najveći će okrenuti leđa

Rusija neće učestvovati u dokapitalizaciji Svetske banke zbog njenog zamrzavanja projekata u Rusiji, rekao je zamenik ministra finansija Rusije Sergej Storčak.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

08:29

Rusija ne da novac, i najveći će okrenuti leđa
Foto: Thinkstock

Akcionarska grupa Svetska banka odobrila je dokapitalizaciju od 13 milijardi dolara, piše Sputnik.

Storčak je na marginama prolećnog sastanka Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke objasnio da Rusija nije saglasna sa novim principima kreditne politike međunarodne ekonomske organizacije koji mogu dovesti do prekida podrške najvećih i najpouzdanijih korisnika kredita svetske organizacije — Kine i Indije.

Prema Storčakovim rečima, nakon te odluke udeo Rusije u kapitalu Svetske banke bi mogao da bude smanjen. Zamenik ministra je dodao da zbog sadašnje politike Svetska banka može da izgubi finansijsku stabilnost.

„Nećemo učestvovati u tome. Istorija zabrane rada Svetske banke na teritoriji Rusije je poznata. Kako u takvim uslovima možemo da tražimo od rukovodstva zemlje da idemo u Državnu dumu sa budžetom ili sporazumom koji podrazumeva naše učešće u dokapitalizaciji“, rekao je Storčak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: