Tramp zapretio vetom: Očajnički nam je potreban zid

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je vetom na budžetski zakon, jer nema finansiranja zida na granici sa Meksikom koji im je "očajnički potreban".

Svet

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

14:52

Tramp zapretio vetom: Očajnički nam je potreban zid
Foto: Getty images

Gornji dom američkog Kongresa, Senat, izglasao je savezni budžet od 1.300 milijardi dolara. Senatori su sa 65 glasova "za" i 32 glasa "protiv" glasali za zakon o finansiranju savezne države.

Međutim, u ovom budžetu nije obezbeđena zaštita za imigrante koji su kao mladi nelegalno dovedeni u zemlju (Sanjari) i koje je pokrivao program DACA.

Tramp je na Tviteru napisao da razmišlja o vetu na predlog zakona zbog "činjenice da su demokrate napustile više od 800.000 primalaca DACA programa (nisu čak ni spomenuti u predlogu", kao i zbog toga što nema finansiranja graničnog zida koji je "očajnički potreban" za nacionalnu bezbednost SAD.

Ovaj tvit doveo je do haosa i konfuzije u Kongresu koji je izglasao predlog zakona o budžetskoj potrošnji kojom se izbegava blokada vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: