Graditelju "BG na vodi" skaču akcije - megaprojekat Alabara

Akcije najvećih građevinskih kompanija u Dubaiju i Abu Dabiju, Emar propertiz i Aldar propertiz, porasle su danas, nakon što su dve kompanije udružile snage.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.03.2018.

15:32

Graditelju
Foto: Thinkstock

Cilj je realizacija niza lokalnih i međunarodnih projekata u vrednosti od 30 milijardi dirhama (8,2 milijarde dolara), javlja "Blumberg".

Akcije Emar propertiza, čiji je direktor Muhamed Alabar na čelnoj poziciji i u kompaniji Igl Hils koja razvija projekte u zemljama poput Srbije, Bahreina i Nigerije, porasle su za 1,7 odsto, dok su akcije Aldar propertiza napredovale za čak 6,5 odsto, navodi njujorška agencija.

Dve kompanije potpisale su ugovor o partnerstvu u skladu sa kojim će otpočeti sa razvojem projekata na ostrvu Sadijat u Abu Dabiju i na "Emaar Beachfrontu" u Dubaiju.

Kompanija Emar propertiz je poznata i po gradnji najviše zgrade na planeti - Burdž Kalife.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: