Dva zapisnika - kako su reagovali USD i EUR?

Dolar se popeo na desetodnevni maksimum nakon objavljivanja zapisnika sa januarskog sastanka Federalnih rezervi.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 23.02.2018.

11:06

Dva zapisnika - kako su reagovali USD i EUR?
Foto: Thinkstock

Iz tog zapisnika se može zaključiti da su kreatori monetarne politike sigurni u dalji rast inflacije, dok evro nije reagovao na objavljivanje zapisnika sa sastanka Evropske centralne banke.

Predstavnici ECB-a su na sastanku održanom prošlog meseca ocenili da je suviše rano da signaliziraju bilo kakve promene u smislu normalizacije monetarne politike, čak iako raste uverenje da će inflacija napokon dostići targetirani nivo, pokazao je juče objavljeni zapisnik.

Kreatori monetarne politike su takođe zauzeli stav da pomno prate kurs evra i da banke moraju da izbegnu nagle promene svojih poslovnih politika idući u susret pooštravanju ultra labave monetarne politike koja se sprovodi već nekoliko godina.

Evro je zabeležio dnevni maksimum od 1,2308 dolara nakon objavljivanja zapisnika, sli se brzo smirio i trgovao za 0,1 procenat u padu u odnosu na prethodni dan, na nivou od 1,2266 dolara.

Dolarski indeks je ojačao na 90,235 poena, što je najviši nivo od 13. februara. Indeks se na kraju dana trgovao na 90,134 poena, odnosno u porastu za 0,2 procenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: