Rusi računaju: Evropski biznis ostao je bez 100 mlrd $

Direktor ruskog Fonda za direktne investicije je rekao da su predstavnici nemačkog biznisa pokazali veliki interes za investicije u Rusiji.

Svet

Izvor: B92

Subota, 17.02.2018.

15:27

Rusi računaju: Evropski biznis ostao je bez 100 mlrd $
(Foto: Thinkstock)

Direktor ruskog Fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev izjavio je da su evropske kompanije ukupno izgubile oko 100 milijardi dolara profita zbog politike ograničavajućih mera prema Rusiji koju sprovodi Evropska unija.

Dmitrijev je to rekao nakon razgovora sa brojnim predstavnicima nemačkog biznisa u okviru Minhenske konferencije o bezbednosti, prenosi Sputnik.

Istovremeno, Dmitrijev je rekao da su predstavnici nemačkog biznisa pokazali veliki interes za investicije u Rusiji, pa se tokom godine može očekivati porast direktnih ulaganja iz Nemačke.

„Uspešne pregovore smo imali sa brojnim velikim nemačkim kompanijama, a prema podacima nemačke privredne komore, oko 65 odsto nemačkih firmi koje već posluju u Rusiji namerava da pojača svoju aktivnost u toj zemlji“, naglasio je on.

Dmitrijev je takođe rekao i da je sa jednom naftnom kompanijom iz Nemačke postignut preliminarni dogovor o ulaganju u energetski sektor u Tatarstanu u vrednosti od nekoliko stotina miliona dolara, iako nije precizirano o kojoj kompaniji je reč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: