Kina uvodi antidamping carine na američke hemikalije

Kina će tražiti od uvoznika američkih industrijskih hemikalija da polože depozite u okviru priprema za eventualno uvođenje antidamping carina.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2018.

08:54

Kina uvodi antidamping carine na američke hemikalije
(Foto: Thinkstock)

Kinesko Ministarstvo trgovine je objavilo u preliminarnoj odluci da se organsko jedinjenje stiren monomer za proizvodnju sintetičkih materijala i plastike, a koje se uvozi iz Sjedinjenih Država, Južne Koreje i Tajvana, prodaje po cenama koje su za pet do 10,7 odsto ispod tržišnog nivoa.

Uvoznici će sada morati da uplaćuju takozvane antidamping gotovinske depozite, dok ministarstvo ne završi istragu i ne donese konačnu odluku.

U saopštenju ministarstva se navodi da su damping cene nanele "znatnu štetu" kineskoj industriji stirena.

Ova mera dolazi nakon što je američki predsednik Donald Tramp prošlog meseca odobrio veće carine na solarnu opremu i mašine za pranje veša proizvedene u Kini, za koje Vašington tvrdi da se prodaju po neregularno niskim cenama, podseća AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: