Dr Propast opet: Bitkoin će pasti na - 0

Bitkoin ludilo će trajati dok vrednost te valute ne padne na nulu, novo je upozorenje Nurijela Rubinija.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 07.02.2018.

08:24

Dr Propast opet: Bitkoin će pasti na - 0
(Foto: Getty images)

Bitkoin, naveći balon u ljudskoj istoriji, će se srušiti, po rečima ekonomiste Nurijela Rubinija, poznatog kao Doktor Propast koji je i predvideo finansijsku krizu 2008. godine.

Rubini, koji je dosledno skeptičan po pitanju bitkoina, rekao je da će mnogi špukulisati kako bi podržali cene. Ovo se dešava, kaže on, kada ljudi kupuju i prodaju imovinu kako bi manipulisali tržištima.

Pokazujući na grafikon bitkoina, ekonomista je pitao da li bi vlasti poput Komisije za hartije od vrednosti „trebalo da počnu da razmatraju ove kriminalne aktivnosti?“

"Mislim da je sve oko bitkoina jedan gigantski balon jer to nije ozbiljan način plaćanja niti dobar način čuvanja kapitala“, rekao je on.

"Bitkoin se hrani samim sobom i nema osnovnih razloga da bi njegova cena ostala na tako visokim nivoima“, dodao je.

Podsetimo, Rubini je nedavno, pre ovog novog pad bitkoina, upozorio da je to najveći balon u ljudskoj istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: