Podele pred razlaz - to nije politika vlade

Vlada Tereze Mej istakla je da Velika Britanija neće ostati u carinskoj uniji s Evropskom unijom posle izlaska iz tog bloka.

Svet

Izvor: Beta

Ponedeljak, 05.02.2018.

12:31

Podele pred razlaz - to nije politika vlade
Foto: Thinkstock

Posle suprotstavljenih izjava zvaničnika britanske Vlade tokom vikenda, neimenovani izvor iz kabineta Mej rekao je britanskim medijima da članstvo u carinskoj uniji nije politika Vlade.

Taj stav je iznet u vreme kada Velika Britanija teži da pojasni svoju poziciju pred novu rundu pregovora s EU o Bregzitu.

Konzervativna partija Tereze Mej podeljena je na one koji žele potpuni razlaz s EU i na one koji žele da ekonomija Velike Britanije ostane blisko povezana s Unijom i njenim tržištem od 500 miliona ljudi.

Nešto više od godinu dana pre 29. marta 2019. godine, kada Velika Britanija treba da izađe iz Unije, Mej se našla pod pritiskom da izabere stranu u unutarpartijskom sukobu oko bliskosti budućeg odnosa s EU.

Glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije sasataće se u ponedeljak u Londonu s britanskim ministrom za Bregzit Dejvidom Dejvisom pred ovonedeljnu rundu pregovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: