Tramp u Davosu "već uspešan": Pobeđujemo ponovo...

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je njegova poseta Svetskom ekonomskom forumu u Davosu "već veoma uspešna".

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.01.2018.

19:24

Tramp u Davosu
Foto: Getty images

"Svedoci smo ogromnih investicija i danas je bio veoma uzbudljiv i veliki dan i za našu zemlju", rekao je Tramp novinarima između sastanaka koje ima u Davosu.

Tramp se danas u Davosu sastao sa liderima Britanije i Izraela, Terezom Mej i Benjaminom Netanijahuom, a sutra će održati govor.

Po dolasku u Davos Tramp je rekao da donosi poruku "mira i prosperiteta".

Tramp je u Davos stigao helikopterom iz Ciriha. Uoči polaska, on je poručio da tamo ide da bi "svetu rekao kako Americi ide odlično".

"Naša ekonomija jača i sa svime što radim, biće samo bolja... Naša zemlja konačno pobeđuje ponovo!", naveo je Tramp na Tviteru uoči odlaska iz Bele kuće put Davosa.

Svetski ekonomski forum, koji okuplja predstavnike svetske poslovne i političke elite u švajcarskim Alpima, iznenađujuća je destinacija za Trampa, koji je pobedio na izborima sa agendom "Amerika na prvom mestu", ocenjuje AP.

Tramp bi večeras trebalo da priredi večeru za predstavnike biznisa, a sutra da održi govor pred poslovnim i političkim liderima.

Tramp, koji kao biznismen nikad nije bio pozvan u Davos, gde se okupljaju predstavnici krupnog kapitala, biće prvi američki predsednik na Svetskom ekonomskom forumu od 2000. godine, što će mu, kako navodi Rojters, pružiti priliku da popriča sa nekim "elitnim globalistima", koje je kritikovao u izbornoj kampanji 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: