VW kreće u novu avanturu, na novom kontinentu

Vodeći nemački proizvođač kola planira da proizvodi vozila primarno za lokalna tržišta i postaće prva međunarodna auto kompanija koja investira u afričke zemlje

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2018.

15:08

VW kreće u novu avanturu, na novom kontinentu
Foto: Gettyimages

Nemački Folksvagen planira da proizvodi vozila u novoj fabrici u Ruandi od proleća sledeće godine, izveštava Dojče vele, prenosi Sputnjik.

Automobili su namenjeni prvenstveno za lokalne vozače.

Očekuje se da prva vozila budu napravljena do maja. Folksvagen takođe planira da u bliskoj budućnosti u Ruandi proizvodi i električne automobile.

“Mislim da smo na pravom mestu. Fokus, pažnja i volja da ovo implementiramo su tu”, izjavio je Folksvagenov director u južnoj Africi Tomas Šefer.

Ruanda je četvrta afrička zemlja u kojoj je Folksvagen sagradio fabriku za proizvodnju svojih vozila, posle Južnoafričke republike, Nigerije i Kenije.

Ranije ovog meseca, menadžment Folksvagena objavio je planove o saradnji sa firmom Aurora iz Silicijumske doline za proizvodnju samovozećih automobila. Predstavnici Folksvagena nadaju se da će dve kompnije moći da pokrenu autonomna vozila do 2021. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: