Gde će novac od "Tesle"? "Nismo još razmatrali"

Vlada još nije razmatrala kojom će dinamikom novac od koncesije Aerodroma “Nikola Tesla” biti uplaćivan u budžet, niti kako će taj novac biti trošen.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.01.2018.

14:08

Gde će novac od
Foto: Thinkstock

To je izjavio ministar finansija Dušan Vujović, navodeći da je pre tri godine ideja bila da novac od koncesija ne ide u potrošnju, već da se troši za strateške ciljeve.

Strateški ciljevi su, s jedne strane otplata nasleđenih najskupljih dugova, a sa druge finansiranje investicionih projekata, objasnio je Vujović novinarima na marginama konferencije Juromani u Beču.

"Omogućićemo sebi da radimo investicione projekte, da se ne zadužujemo, da vraćamo kredite i da imamo strateške investicije", rekao je ministar.

Vujović je naveo da je ove godine u planu da se iz tekućih viškova ili iz priliva poput ovog od koncesionog ugovora, refinansiraju ili otplate najskuplji krediti koji dopevaju u 2018.

"Te kredite, koje otplaćujemo po stopama od 7,5 odsto, 7,7 ili 8 odsto, bi trebalo da otplatimo, pa čak i ako u te svrhe treba da se zadužujemo. Zato što bi se sada zadužili po stopi od 1,5 ili 2 odsto, umesto tih osam odsto", objasnio je ministar finansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: