Izmena plana - prate konkurenciju, biće duplo više

Američka automobilska kompanija Ford će povećati ulaganja u električne automobile na 11 milijardi dolara u narednih pet godina.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.01.2018.

11:12

Izmena plana - prate konkurenciju, biće duplo više
Foto: Gettyimages

To je više nego duplo u odnosu na ranije najavljena ulaganja.

Predsednik kompanije Bil Ford je rekao da će Ford imati 40 hibridnih i potpuno električnih vozila do 2022. godine, prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si.

DŽeneral motors (GM), Tojota i Folksvagen (VW) već su ranije izneli sopstvene ambiciozne planove vezano za proizvodnju električnih automobila.

GM je najavio da će do 2023. godine lansirati 20 novih automobila na elektro-pogon i vozila na gorivne ćelije, dok je VW u novembru saopštio da će potrošiti 40 milijardi dolara na električna vozila do 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: