Biće vruće ove zime u Davosu - stiže Tramp

Predsednik SAD Donald Tramp namerava da učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu krajem meseca, saopštila je Bela kuća.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2018.

19:37

Biće vruće ove zime u Davosu - stiže Tramp
(Foto: Getty images)

"Vašington post" ukazuje da će on biti prvi američki predsednik od Bila Klintona koji će se obratiti učesnicima tog Foruma.

Svetski ekonomski forum održava se od 23. do 26. januara.
AP podseća da su američki predsednici retko kada dolazili na ovaj skup a da je SAD prošle godine predstavljao tadašnji potpredsednik Džo Bajden.

"Vašington post" navodi da Forum privlači najistaknutije predstavnike finansijskih krugova ali da je i prilika za svetske lidere da uspostave komunikaciju sa finansijskom elitom.

Kineski predsednik Si Ðinping prvi je kineski lider koji učestovao na Forumu i to prošle godine, podseća list.

Iz Bele kuće poručuju da će Tramp iskoristiti priliku da u Davosu govori o svojoj agendi "Prvo Amerika", za koje kritičari kažu da predstavlja povlačenje iz globalnog rukovđenja zasnovanog na demokratskim principima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: