Evropa Trampu: Ovo nam se uopšte ne sviđa

Pet najvećih ekonomija EU upozorilo je adminstraciju Donalda Trampa da bi njihov poreski plan mogao da krši pravila međunarodne trgovine.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 12.12.2017.

09:39

Evropa Trampu: Ovo nam se uopšte ne sviđa
(Foto: Getty images)

Ministri finansija Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Italije i Španije napisali su u pismu ministru finansija SAD Stivenu Mnučinu da su "izuzetno zabrinuti" zbog tri američke inicijative u vezi s porezima, među kojima je i predlog zakona u Senatu protiv poreskih prevara.

"Važno je da se prava vlade SAD-a nad domaćom poreskom politikom izvršavaju na način koji se pridržava međunarodnih obaveza na koje su se obaezali", piše u pismu.

U pismu se tvrdi da bi predložene promene američkog poreskog zakona mogle dati američkim kompanijama prednost nad inostranim konkurentima.

Ukoliko zakon stupi na snagu, to će biti najtemeljnija promena američkog poreskog sistema u poslednjih 30 godina.

Očekuje se da će Trump sutra dati komentare o poreskoj reformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: