Prva pivara Hajnekena u afričkoj zemlji

Holandski proizvođač piva Hajneken otvoriće pivaru u Mozambiku, vrednu 100 miliona dolara, što će biti prvo proizvodno postrojenje kompanije u toj zemlji.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2017.

11:46

Prva pivara Hajnekena u afričkoj zemlji
Foto: Thinkstock

Proizvodnja u postrojenju kapaciteta 0,8 miliona hektolitara, u prestonici Maputo, trebalo bi da počne u prvoj polovini 2019. godine, navodi se u saopštenju Hajnekena, a prenosi agencija Rojters.

"Drago nam je što ulazimo na tržište Mozambika, gde uviđamo obećavajuće dugoročne ekonomske perspektive. Uveren sam da će naše prisustvo doprineti ekonomskom i socijalnom razvoju koji je već u toku u Mozambiku", izjavio je direktor Hajnekena za region istočne i zapadne Afrike, Budevijn Harsma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: