Katanac nedeljom i kod njih, širi se zabrana

Poljski parlamentarci usvojili su Zakon koji će postepeno primorati sve prodavnice da zatvore svoja vrata nedeljom.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 24.11.2017.

15:46

Katanac nedeljom i kod njih, širi se zabrana
Foto: Thinkstock

Donji dom poljskog parlamenta je sa 254 glasa "za", 156 "protiv" i 23 uzdržanih, izglasao da se rad prodavnica nedeljom omogući samo tokom prve i poslednje nedelje u mesecu počev od marta 2018. godine, prenosi agencija AP.

Već u 2019. godini, prodavnice će moći da samo poslednje nedelje u mesecu rade, dok će potpuna zabrana njhovog rada nedeljom stupiti na snagu 2020. godine.

Biće, međutim, izvesnih izuzetaka, uz mogući šoping nedeljom pre velikih praznika kao što su Božić i Uskrs. Onlajn prodavnice i pekare biće izuzete od zabrane.

Kako bi ovaj zakon stupio na snagu, potrebno je "zeleno svetlo" Senata i predsednika Andžeja Dude.

Kritičari zakona, međutim, tvrde da će se negativno odraziti na ekonomiju zemlje i da će dovesti do ukidanja više hiljada radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: