Evropa sve jača, vetar u leđa zajedničkoj moneti

Evro je ojačao treći dan uzastopno jer je serija evropskih poslovnih istraživanja ukazala na sve snažnije perspektive privrednog rasta regiona.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 24.11.2017.

10:10

Evropa sve jača, vetar u leđa zajedničkoj moneti
Foto: Thinkstock

Evro je porastao za 0,2 procenta u odnosu na prethodni dan na 1,1847 dolara, i nije se previše udaljio od jednomesečnog maksimuma od 1,1862 dolara, zabeleženog prošle nedelje.

U međuvremenu, dolar je smanjio gubitke nakon što je zabeležio najveći pad u poslednjih pet meseci, s obzirom na to da su investitori smanjili uloge na izglede za povećanje kamatnih stopa sledeće godine u SAD, na bazi zapisnika sa poslednjeg monetarnog sastanka Federalnih rezervi.

Dolarski indeks se spustio za 0,1 procenat u odnosu na korpu valuta u četvrtak, na 93,15 poena, nakon pada od 0,8 procenata na prethodnom trgovanju, što je najveći dnevni pad od juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: