Vozačima doviđenja - stiže auto-revolucija

London će u sredu najaviti plan koji bi trebalo da omogući pojavu prvih automobila bez vozača na britanskim putevima do 2021, objavilo je Ministarstvo finansija

Svet

Izvor: SEEbiz

Ponedeljak, 20.11.2017.

08:11

Vozačima doviđenja - stiže auto-revolucija
Foto: Thinkstock

Britanski ministar finansija Filip Hamond trebalo bi da na predstavljanju budžeta najavi i promene u propisima koji bi automobilskoj industriji bez vozača, u koju bi trebalo uložiti 28 milijardi funti do 2035. godine, omogućilo puštanje u saobraćaj tih novih vozila.

Britanija želi da ima vodeću ulogu u razvoju autonomnih vozila. Vlada predviđa 160 miliona funti za razvoj 5G tehnologije potrebne za razvoj automobila bez vozača.

Vodeće mesto u svetu u razvoju tehnologije automobila bez vozača moglo bi dati ogroman podsticaj ekonomiji te zemlje.

“Britanija se ubrzano postavlja kao centar izvrsnosti te nove tehnologije. Ona predstavlja ogroman potencijal za zemlju”, rekao je Majk Hoz, izvršni direktor SMMT-a, udruženja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: