Cenkanje oko Bregzita - nude više novca

Britanski ministar finansija Filip Hemond izjavio je da će izneti predlog Londona za finansijske troškove Bregzita na vreme za sledeći sastanak Evropski savet.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.11.2017.

13:33

Cenkanje oko Bregzita - nude više novca
Foto: Thinkstock

"Iznećemo naš predlog Evropskoj uniji na vreme za Evropski savet", rekao je Hamond za Bi-Bi-Si (BBC), misleći na sastanak Evropskog saveta zakazan za 14. i 15. decembar.

Premijerka Britanije Tereza Mej nagovestila je da će povećati svoju prvobitnu ponudu, procenjenu na oko 20 milijardi evra, što je trećina sume koju Brisel želi za izlazak Britanije iz EU.

"Naravno, jako ćemo pregovarati kako bismo dobili najbolji mogući dogovor za birtanske poreske obveznike", rekao je Hemond, prenosi Rojters.

Prevashodno izjavi Hemonda, Mejova se prošle nedelje sastala sa liderima EU kako bi pokušala da animira stagnirale pregovore o tome koliko će Britanija platiti izlazak iz EU, u pokušaju da ostvari nov trgovinski odnos do marta 2019, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: