Srpkinja dizajnirala novi terminal Šeremetjeva

Posetioci Svetskog prvenstva u fudbalu sledeće godine u Rusiji, doživeće obnovljeni aerodrome Šeremetjevo, koji je dizajnirala srpska firma.

Svet

Izvor: B92

Petak, 17.11.2017.

09:50

Srpkinja dizajnirala novi terminal Šeremetjeva
Foto: RMJM, Screenshot

U srcu koncepta modernizacije vrednog 260 miliona evra je Terminal B, čiji je kapacitet 20 miliona putnika godišnje.

Vodeći arhitekta srpske firme RMJM Jelena Nikolić kaže da su predložili projekat zasnovan na avangardnom ruskom konstruktivizmu u kombinaciji sa tehnologijom i tradicijom, prošlošću i budućnošću, kulturi i efikasnosti, transformišući terminal u kapiju kojom Rusija može da ispriča priču i dočeka svet.

“Svetsko prvenstvo u fudbalu privući će na hiljade ljudi a za mnoge od njih prvi utisao o Rusiji biće upravo aerodrom Šeremetjevo. Tako da čim smo pristupili dizajnu Terminala B, znali smo da moramo da stvorimo nešto jedinstveno”, kaže Nikolićeva.

Taj koncept je vrlo dobro prihvaćen, tako da je klijent zatražio od RMJM da dizajnira i druge delove aerodroma, uključujući dve stanice između terminala, fasadu Terminala B i zgrade terminala C1 i C2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: