Putem najvećeg, i benzinske pumpe na berzi

Državna naftna kompanija Abu Dabi (ADNOC) listiraće na lokalnoj berzi manjinski udeo svoje podružnice benzinskih pumpi.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.11.2017.

09:05

Putem najvećeg, i benzinske pumpe na berzi
Foto: Thinkstock

Kompanija je navela da će 10 odsto ADNOC Distribucije ići na Abu Dabi berzu i da se čeka odobrenje regulatora, prenosi agencija AP.

Ta podružnica ima 360 benzinskih pumpi i 235 dragstora širom Ujedinjenih Arapskih Emirata, države koja se sastoji od sedam šeikata na Arapskom poluostrvu.

Odluka ADNOC-a dolazi u trenutku kada se državne naftne kompanije u tom regionu sve više okreću ponudi akcija na berzi kako bi podigle svoju likvidnost.

Najveća među njima je saudijsko-arabijska naftna kompanija, državni gigant poznat pod nazivom Saudi Aramko, čije akcije vlasti u Rijadu nameravaju da ponude na domaćoj, kao i na nekoj berzi u inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: