Auto-gigant jedini uspeo: Prvi smo ikada...

Nakon pet meseci pregovaranja, kompanija Tesla uspela je da sklopiti dogovor sa šangajskom vladom o izgradnji fabrike u jednom delu ovog kineskog grada.

Svet

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 23.10.2017.

13:30

Auto-gigant jedini uspeo: Prvi smo ikada...
Foto: Getty images

Tesla će radije posedovati fabriku u Kini, nego da bude partner s lokalnim proizvođačima, kako to obično rade druge autokompanije, prenose strani mediji.

Kineski zvaničnici nedavno su počeli da razmišljaju o uvođenju strožijih pravila lokalnim partnerima, a s ciljem ohrabrivanja proizvođača električnih automobila.

Sporazum koji su vlasti u Šangaju postigle s Teslom prvi je koji je ikada ijedna strana autokompanija uspela da napraviti. Međutim, ni Teslu neće zaobići uvozna tarifa od 25 odsto.

Tesla od juna pregovara o otvaranju fabrike u Kini, a ovo je veliki korak za američku kompaniju koja će se sada probiti na još jedno od najvećih svj+etskih tržišta za prodaju električnih automobila. Prema analizama tržišta, uskoro će u Kini 25 odsto tržišta činiti električni automobili, što predstavlja ozbiljnu brojku za proizvođače ovih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: