Južna Koreja ne mari za građane, gase nuklearke

Predsednik Južne Koreje Mun Dže-in rekao je danas da će vlada nastaviti da smanjuje količine električne energije proizvedene u nuklearnim elektranama.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.10.2017.

11:33

Južna Koreja ne mari za građane, gase nuklearke
Foto: Thinkstock

"Okončaćemo sve planove za proizvodnju novih nuklearnih reaktora, kao što je vlada i ranije naglasila. Vlada će takođe pojačati potrošnju prirodnog gasa i obnovljivih izvora energije", rekao je Mun nakon što je objavljena anketa u kojoj se više od 60 odsto ispitanika izjasnilo za nastavak radova na izgradnji dva nuklearna reaktora.

Mun je takođe ponovio svoj plan da ugasi nuklearni reaktor Volsong ,koji je drugi najstariji reaktor u Južnoj Koreji, nakon što vlada potvrdi stabilnost energetskih izvora, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: