Šeik Bin Zajed ima megaplan: Vreme da idemo dalje

Vladar Dubaija šeik Muhamed bin Rašid al Maktum i prestolonaslednik UAE šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan pokreću plan za razvoj veštačke inteligencije.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2017.

10:55

Šeik Bin Zajed ima megaplan: Vreme da idemo dalje
Foto:Epa/Andy rain

Vladar Dubaija, prenose arapski mediji, tvrdi da će aplikacije da generišu prihode, ali i da pruže nove mogućnosti za razvoj ekonomije.

Šeik Al Maktum objavio je javnosti i Strategiju za razvoj veštačke inteligencije države, a plan ide sve do 2070. godine.

Inicijativa ima za cilj da poboljša performanse vlade i stvori inovativno i visoko produktivno okruženje investirajući u aplikacije, javila je državna novinska agencija.

"Osnovaćemo i posebnu megakompaniju koja će se baviti samo time i koja bi trebalo da postavi temelje za dalji razvoj“, kaže on.

"Investirali smo već 16 godina u elektroniku i sada je red na novu fazu u razvoju, a to je veštačka inteligencija“, rekao je šeik Mohamed, poznat srpskoj javnosti i dodao:

"Mi želimo da napravimo sve alate, ali i metodologije i programe koji su u vezi s robotizacijom kako bismo ubrzali i osigurali efikasnije usluge kako za vladu, tako i celo društvo“.

On je dodao da UAE nastoji da bude centar za razvoj tehnologija i ističe da mladi u UAE moraju da budu obučeni da pomognu u ispunjavanju "naših najviših nacionalnih interesa“.

Mohamed dodaje da će aplikacije generisati prihode i pružiti nove mogućnosti za nacionalnu ekonomiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: