"Prost razlog za kriptovalutu - ako ne mi, oni će"

Posle meseci spekulacija i pritivrečnih informacija, Rusija je najavila da će izdati vlastitu kriptovalutu – kriptorublju.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2017.

08:17

Foto: Thinkstock

Rusija je prva država koja će emitovati kriptovalutu, piše Sputnjik.

U prethodnom period bilo je oprečnih informacija o virtuelnom novcu koju bi izdao Kremlj. Dok su izveštaji tokom leta nagoveštavali da će se tako nešto dogoditi, prvi čovek Rusije Vladimir Putin zauzimao je tvrdu liniju zbog pretećeg rizika od prevare i pranja novca.

Možda je zbog toga i doneta odluka da do kriptorublje neće biti moguće doći rudarenjem već će biti izdata i kontrolisana od strane nadležnih vlasti.

Moći će da se zameni za regularne rublje u svako doba, a ukoliko onaj ko je poseduje ne bude mmogao da dokaže njeno poreklo, platiće porez od 13 odsto.

“Pokrećemo sopstvenu kriptovaluti iz jednog vrlo jednostavnog razloga – ako to ne uradimo mi, uradiće naše kompije iz avroazijske ekonomske zajednice”, poručeno je iz Kremlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: