Ruski naftni div zagospodario Mediteranom

Ruski naftni div Rosnjeft objavio je da je od italijanskog Enija za 1,13 milijardi dolara kupio 30 odsto udela u gasnom polju Zohr.

Svet

Izvor: Tportal

Ponedeljak, 09.10.2017.

14:09

Ruski naftni div zagospodario Mediteranom
Foto: Thinkstock

To je najveće ležište gasa na Mediteranu

Iz ruske su kompanije su saopštili i da su italijanskoj kompaniji refundirali svoj udeo u troškovima ranijih projekata, ne navodeći iznos.

U Rosnjeftu računaju da će zahvaljujući toj transakciji steći iskustvo u razvoju gasnih polja na moru.

Eni je otkrio nalazište Zohr 2015. godine u priobalnom rubu Egipta. Rezerve gasa u polju površine 231 kvadratni kilometar premašuju 850 milijardi prostornih metara i najveće su na Mediteranu.

'Učestvovanje u razvoju jedinstvene proizvodne imovine ojačaće pozicije Rosnjefta na strateškim tržištima Evrope i Bliskog istoka', navodi se u saopštenju ruske kompanije čiji je većinski vlasnik vlada u Moskvi.

Eni, inače, s Inom ima zajednička gasna polja u Jadranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: