Popović sa rukovodiocima kineskih divova

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetiće Kinu gde će se sastati sa zvaničnima te zemlje i rukovodiocima velikih kineskih državnih firmi.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 08.10.2017.

11:14

Popović sa rukovodiocima kineskih divova
Foto: Thinkstock

Tokom trodnevne posete, ministar će se sastati sa rukovodiocima firmi uključenih u realizaciju projekta izgradnje srpsko-kineskog industrijskog parka u Beogradu.

Popović će se sutra u Pekingu sastati sa rukovodstvom Kineske asocijacije za međunarodne programe i razmenu, državne institucije koja koordinira saradnju između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u okviru projekta "Pojas i put".

Ministar će tom prilikom razgovarati o jačanju kapaciteta institucija visokog obrazovanja za razvoj inovacija i primenu rezultata naučno-istraživačkog rada u industriji.

U nastavku posete, Popović će održati radne sastanke sa rukovodiocima kineskih državnih kompanija C hina Road and Bridge Corporation (CRBC) u Huavji (Huawei), a posetiće i kinesko-singapurski Industrijski park u gradu Sudžou.

Tokom posete Sudžou, Popović će obići logistički centar tog parka, kao i proizvodne pogone i istraživačke centre visokotehnoloških kompanija koje u njemu posluju.

On će se tada sastati i sa rukovodstvom projektantske kuće - ARTS grupa, koja je projektovala industrijski park u Sudžou. Ta kompanija će projektovati i srpsko-kineski industrijski park u Beogradu.

Srpsko-kineski industrijski park u Beogradu je projekat koji je uz podršku kineskog državnog rukovodstva inicirao tadašnji premijer, a sada predsednik Srbije, Aleksandar Vučić tokom posete Kini 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: