Šef Dženeral motorsa: Ilon Mask mnogo s**e

Izvršni direktor američkog auto-giganta Dženeral motorsa sumnja da će Teslina vozila biti potpuno samoupravljajuća.

Svet

Izvor: B92

Subota, 07.10.2017.

12:14

Šef Dženeral motorsa: Ilon Mask mnogo s**e
(Foto: Getty images)

"Mislim da Ilon Mask mnogo s**e. Da li mislite da sve možete da vidite s kamerama i radarima, ne znam kako misli da to radi“, rekao je Skot Miler, direktor GM.

Prema klasifikaciji SAE International, postoji šest nivoa koje bi trebalo automobil da zadovolji da bi se nazvao potpuno autonomnim sistemom, ali svako dosadašnje ocenjivanje nekog modela podrazumevalo je i intervenciju vozača i pažnju koja je potrebna, priča.

"Da bi postogao nivo potpuno autonomnog sistema SAE, koji ta grupa zahteva, mislim da nema kapaciteta za to“, dodao je Miler.

To je bio odgovor Milera na Maskovo najavljivanje da svi Teslini automobili već imaju potreban hardver za potpuno autonomnu vožnju.

Miler dodaje da će, na primer, Dženeral motors moći da dostigne samo četvrti stepen na toj skali.

"5 nivo SAE? Mislim, da li uopšte postoji trenutno test za to? Audi tvrdi da je trenutno tek na putu da postigne treći nivo. Iskreno, da li je stvarno? Mi isto tako možemo da kažemo da smo sada na nivou pet, ali nismo“, rekao je Miler.

Dženeral motors planira inače da do 2023. napravi 20 električnih automobila. Tehnologija koju koriste moći će da obezbedi drugi nivo autonomne vožnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: