Austrijanci odlučili: Selimo proizvodnju u Srbiju

Austrijski proizvođač svetlosnog materijala Cumtobel premešta proizvodnju svoje ćerke kompanije "Tridonik" u Srbiju.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 05.10.2017.

08:40

Austrijanci odlučili: Selimo proizvodnju u Srbiju
Foto: Thinkstock

Kako je saopšteno u sedištu Cumtobela u Dornbirnu, fokusiraće se ubuduće na proizvodnju svetala, dok će proizvodnja komponenti, čime se bavi "Tridonik" biti premeštena u Srbiju.

Ističe se da zaposleni u "Tridoniku" u Austriji neće biti otpuštani, već će biti premešteni u proizvodnju svetala.

"Zaposleni u Tridoniku će u naredne tri do četiri godine biti integrisani u proizvodnju svetala Cumtobel grupe. U Dornbrinu će i dalje ostati centrala kompanije i centar za razvoj. Time jasno dajemo do znanja da smo i dalje privrženi sedištu u Dornbirnu", poručio je Kristijan Ranaher iz Cumtobel grupe.

Istovremeno, kako se dodaje, treba da se, postepeno, preseli proizvodno postrojenje "Tridonika" u Niš.

Preseljenjem u Srbiju treba da se smanje troškovi proizvodnje i time poveća konkurentnost, posebno u sektoru komponenti, gde je grupacija, kako se ukazuje, izložena snažnom pritisku cena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: