Kad šef Amazona kaže - "tišina"

Šef Amazona Džef Bezos ima malu takstiku tokom prezentacije i sastanaka, otkrio je Džastin Bariso.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 01.10.2017.

13:45

Kad šef Amazona kaže -
(Foto: Getty images)

Tvrdi da isto to možete i sami da primenite, a kaže da se radi o tome da prezentaciju počnete možda malo neobičnom metodom - tišinom.

Iako bi bilo idealno da se svi pripreme unapred za sastanke i dođu s okvirnim planom, programom i pitanjima, to se zaista retko događa. Tada sastanci obično budu samo nabrajanje narednih zadataka i onog "što bi još trebalo", da bi sve završilo najavom sastanka, ali bez prave ili maksimalne produktivnosti. Iz tog razloga produktivni ljudi često izbegavaju sastanke u širokom luku, jer znaju da će kasnije najbitnije stvari čuti ili dobiti preko maila i da je sedenje na takvom sastanku gotovo gubitak vremena.

Bezos zato pripremi i odštampa na nekoliko stranica najbitnije što učesnici sastanka moraju da znaju, a čitaju to na početku. Tih nekoliko minuta provedu u tišini i svako u sebi čita materijale. To im daje prostor i da razmisle o tome šta je bitno, šta im nije jasno i kako mogu konkretno nešto da obave.

Bariso je napomenuo da je i sam Bezos koji je o metodi pričao u jednom intervjuu priznao da novim radnicima to na početku bude neobično i ne razumeju odmah smisao "tihog početka", ali da vrlo brzo shvate da im to daje prednost i povećava doprinos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: