Obama ima novi posao - par reči i u džep 400.000$

Bivši američki predsednik Barak Obama unovčiće svoje iskustvo i podeliti ga na Vol stritu uz debelu nadoknadu.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

18:13

Obama ima novi posao - par reči i u džep 400.000$
(Foto: Getty images)

Dok se mnogi Amerikanci bore da plate svoje visoke troškove osiguranja, dugove i pozajmice, praksa da penzionisani visoki američki zvaničnici drže plaćene govore izgleda da i dalje živi i to dobro.

Zahvaljujući svojoj "Obama fondaciji“, navodno, bivši američki predsednik drži govor pred kompanijama s Vol strita i za 400.000 dolara.

Dok se u jednom ranijem obraćanju javnosti Hilari Klinton pokajala zbog kompenzacije s Vol strita, Obama izgleda, nema nikakav problem s tim.

Prošlog meseca govorio je pred klijentma Nordern trusta za oko 400.000 dolara. Ranije ovog meseca našao se pred publikom u Čarliju. Neki izvori tvrde da pričao o svom mandatu u Beloj kući.

Bankari vole da slušaju Obamine govore na Vol stritu, tvrde da on može da pruži dragocen uvid u to kako može da se izgradi i čuva korporativo upravljanje i vladini odnosi.

A da li od toga američki narod ima koristi, to je već drugo pitanje.

"Bio je predsednik celih SAD – imao je uvid u sve jer su finansije pod istim kišobranom“, rekao je direktor UBS grupe Robert Volf.

Ipak, neki misle i drugačije:

„Volim Obamu, ali ako je neko spreman da mu toliko plati da bi održao govor, Bog nek blagoslovio Ameriku“, kaže Tomas Nides, potpredsednik Morgan Stenlija, jedne od najvećih banaka s Vol strita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: