2.500 EUR plus subvencija od 6.000 - pa gde to ima

Francuska vlada planira niz podsticaja i poreskih olakšica za postepeno "proterivanje" sa puteva automobila koji zagađuju životnu sredinu.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.09.2017.

12:05

2.500 EUR plus subvencija od 6.000 - pa gde to ima
Foto: Thinkstock

Takođe, predviđeni su i podsticaji za podršku energetski štedljivoj izolaciji kuća, najavio je ministar za životnu sredinu, Nikola Ulo.

Ulo je rekao za francuski dnevni list Liberasion da će budžet za 2018. godinu, koji će biti predstavljen sledeće nedelje, uključiti niz mera za ograničavanje klimatskih promena, smanjenje zagađenja i pomoć porodicama sa niskim primanjima, prenosi agencija Rojters.

Ministar je naveo da će predložiti da podsticaji od 500 do 1.000 evra za prelazak na vozilo koje manje zagađuje, koji su do sada bili predviđeni samo za porodice sa niskim primanjima, od 2018. budu dostupni svim građanima koji imaju vozila na benzinski pogon registrovana pre 1997. ili automobile sa dizel motorima koji su registrovani pre 2001.

Podsticaji neće biti dodeljivani samo za kupovinu novih automobila već i za relativno nova polovna vozila sa niskom emisijom ugljen-dioksida.

Ulo je takođe rekao da će za domaćinstva sa niskim primanjima stimulacije biti udvostručene na 2.000 evra. Dodao je da bi za porodicu s niskim primanjima koja kupuje mali polovni automobil podsticaj mogao da dostigne i više od polovine vrednosti vozila.

Oko tri miliona starih automobila ispunjava uslove da bude zamenjeno, a ministarstvo se nada da će sledeće godine biti zamenjeno oko 100.000 njih.

Svi vlasnici automobila koji pređu na električno vozilo dobiće 2.500 evra stimulacije pored subvencije od 6.000 evra ako se mera odobri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: