Nova era: Rusi ukidaju suspenziju

Direktni letovi između Rusije i Iraka su ponovo uspostavljeni posle prekida od 13 godina zbog manjka bezbednosti u toj zemlji, saopštile su ruske vlasti.

Svet

Izvor: Beta

Nedelja, 17.09.2017.

13:13

Nova era: Rusi ukidaju suspenziju
Foto: Getty images

Avion Ajraki ervejsa poleteo je iz Bagdada u 10.31 po lokalnom vremenu i treba da sleti na moskovski aerodrom Vnukovo, saopšteno je na sajtu aerodroma.

"Prvi komercijalni let stiže danas. To je signal iračkih vlasti da ruski građani mogu bezbedno da putuju u Irak", rekao je portparol ruske savezne vazduhoplovne agencije Sergej Izvoljski.

Prema njegovim rečima, iako je za sada otvorena samo linija Bagdad-Moskva, moguće je otvaranje i leta do Basre, na jugu Iraka.

Rusija je suspendovala komercijalne letove u i iz Iraka 2004, zbog smanjenog nivoa bezbednosti u toj zemlji posle obaranja s vlasti Sadama Huseina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: