Zalihe nafte u SAD pale, a pumpaju više

Nafta se trgovala bez većih promena cene, nakon što su podaci američke vlade pokazali da su se zalihe sirove nafte i benzina u smanjile tokom prošle nedelje.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

17:46

Zalihe nafte u SAD pale, a pumpaju više
Foto: Thinkstock

Uprkos tome, proizvodnja je porasla.

Cene fjučersa su fluktuirale između malih dobitaka i gubitaka na trgovanju u Njujorku, javlja agencija "Blumberg".

Američka "laka" nafta WTI za isporuku u oktobru ojačala je za šest centi na 47,89 dolara za barel u 10:37 prepodne na robnoj berzi u Njujorku. Ukupan obim trgovanja bio je oko 15 procenata ispod 100-dnevnog proseka.

Cena severnomorske nafte "brent", takođe za oktobarsku isporuku, porasla je za 17 centi na 52,04 dolara za barel na londonskoj berzi ICE Fjučers Evrope.

Američke zalihe "crnog zlata" u padu su osmu nedelju uzastopno, a zalihe motornih goriva su prošle sedmice splasnule za 1,22 miliona barela, mada je proizvodnja sirove nafte porasla drugu nedelju zaredom, prema podacima Uprave za energetske informacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: