Rusi iskeširali - najveće preuzimanje u istoriji

Najveći ruski proizvođač nafte, državni Rosnjeft, dovršio je preuzimanje 49 posto udela u privatnoj indijskoj rafineriji Esar oil limited (EOL).

Svet

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

15:15

Rusi iskeširali - najveće preuzimanje u istoriji

Ruski div je za udeo u ovoj rafineriji izdvojio 12,9 milijardi dolara.

Još 49 odsto imaće konzorcijum od trgovca naftom Trafigurom i ruskog fonda UCP, dok ostalih 1,74 odsto pripada malim ulagačima.

“Rosnjeft je ušao u brzorastuće azijskopafičko tržište”, kazao je šef kompanije Igor Sečin, a to je i prvi njegov ulazak u azijski rafinerijski sektor, te najveće strano preuzimanje u istoriji Indije.

Očekuje se da će godišnje potrebe Indije za naftom rasti u proseku 5,9 odsto do 2020., a Esarova rafinerija na zapadu zemlje može dnevno preraditi 400.000 barela sirovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: