Već niklo 1.000 km, grade brže od svakog plana

"Gasprom" je do danas izgradio oko 979 kilometara gasovoda „Snaga Sibira“ koji je namenjen za isporučivanje ruskog gasa u Kinu.

Svet

Izvor: Sputnik

Sreda, 23.08.2017.

12:28

Već niklo 1.000 km, grade brže od svakog plana
Foto: Thinkstock

Izgradnja teče brže nego što je planirano, a do kraja ove godine biće izgrađeno više od 1.300 kilometara cevi, saopštila je kompanija.

Izgrađeni deo gasovoda čini oko 45 odsto ukupne dužine prve deonice od Čajandinskog izvorišta do Blagoveščenska, navodi kompanija.

Predsednik uprave „Gasproma“ Aleksej Miler u Moskvi je održao savetovanje posvećeno toku izgradnje Čajadinskog izvorišta i magistralnog gasovoda „Snaga Sibira“.

„Gasprom“ je podsetio da će početak dobijanja gasa na izvorištu biti usklađen sa uvođenjem „Snage Sibira“ u eksploataciju.

„Gasprom“ i kineska kompanija CNPS u maju 2014. godine potpisali su ugovor o isporukama ruskog gasa Kini istočnom maršrutom. Ugovor je sklopljen na 30 godina i podrazumeva godišnju isporuku 38 milijardi kubnih metara ruskog gasa Kini gasovodom „Snaga Sibira“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: