Rusi daju "suhoj" bez keša, ali samo njima

Indonezija će od Rusije kupiti 11 borbenih aviona suhoj vrednih 1,14 milijardi dolara u zamenu za gotovinu i indonežansku robu, potvrdila su dva ministra.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.08.2017.

10:30

Rusi daju
Foto: Youtube, screenshot

Kako se navodi, očekuje se da će avioni biti isporučeni u nekoliko navrata, a isporuka će početi za dve godine, prenosi Rojters.

Indonežanski ministar trgovine Engartiasto Lukita i ministar odbrane Rajmizard Riakudu naveli su u zajedničkom saopštenju da se još pregovara o vrsti i količini robe koja će se zameniti za avione.

Kako se navodi, očekuje se da će dogovor uskoro biti završen između indonežanske trgovačke kompanije PT Perusahan Perdangangan Indonezija i ruskog Rosteka.

Dok se Rusija trenutno suočava sa sankcijama SAD, Indonezija pokušava da promoviše svoje produkte od palminog ulja iako zemlje EU prete da će smanjiti potrošnju tih proizvoda.

Navodi se i da Indonezija pokušava da modernizuje svoju zastarelu avijaciju nakon niza incidenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: