Rusi ih potpuno izdali, ali ostale pivopije nisu

Danski proizvođač piva Karlsberg saopštio je da je profit te kompanije porastao u prvih šest meseci ove godine.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 20.08.2017.

14:06

Rusi ih potpuno izdali, ali ostale pivopije nisu
Foto: Thinkstock

Profit je skočio uprkos padu prodaje na ključnom istočnoevropskom tržištu, naročito u Rusiji.

Prihod kompanije koja proizvodi i pivo Tuborg, kada se isključe promene valute i jednokratni efekti, porastao je dva odsto u odnosu na isti period prošle godine, na 31,8 milijardi kruna (oko 4,28 milijardi evra).

Neto profit porastao je 23 odsto, na 2,3 milijarde kruna. Dobit iz poslovanja, odnosno profit bez kamata, poreza i jednokratnih troškova, povećan je gotovo 20 odsto, na 4,1 milijardu kruna, čime je znatno premašio procene.

Direktor Karlsberga Cest Hart rekao je da je kompanija "ostvarila odlične rezultate u prvoj polovini godine, pošto je povećala zaradu i protok novca i smanjila odnos između dugova i kapitala".

On je dodao da je naročito zadovoljan povećanjem prodaje Tuborga u Aziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: