Opet je to uradio: U sekundi izbrisao 5,7 mlrd.$

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je samo jednim tvitom uspeo da nanese ogromnu štetu jednoj kompaniji, ovog puta Amazonu.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2017.

10:14

Opet je to uradio: U sekundi izbrisao 5,7 mlrd.$
Foto: Gettyimages

Tramp je tvitovao: Amazon nanosi veliku štetu trgovcima koji plaćaju porez. Gradovi i države širom SAD su oštećeni – mnogo poslova je izgubljeno!”

Ovim tvitom kojim napada trgovačkog onlajn diva da nanosi ogromnu štetu trgovcima koji plaćaju porez, Tramp je izbrisao 5,7 milijardi dolara tržišne kapitalizacije Amazona.

Akcija Amazona izgubila je u sredu 1,2 odsto svoje vrednosti u ranom trgovanju nakon tog komentara američkog predsednika, da bi se povratila kada je otvoreno trgovanje u Njujorku, a u vreme ručka minus je iznosio 0,33 odsto.

Tramp je ranije kritikovao Amazon i Vašington post, koji je u vlasništvu osnivača Amazona Džefa Bezosa. U decembru 2015. godine, Tramp je optužio Bezosa da koristi taj list kao paravan da bi smanjio poreske obaveze Amazona. Tvrdio je da bi se akcije Amazona srušile kao kula od karata kada ne bi koristio takav aranžman.

Bezos poseduje Vašington post preko holding kompanije koja nije povezana sa Amazonom.

To nije prvi put da Tramp u svojim tvitovima napada kompanije, a na njegovoj meti ranije su se našli Tojota i Boing.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: