Vlasnik srpske auto-fabrike u novom partnerstvu

Kompanija Fijat Kajsler udružuje se sa BMV-om i Intelom u razvijanju autonomnog sistema vožnje.

Svet

Izvor: Beta

Sreda, 16.08.2017.

11:33

Vlasnik srpske auto-fabrike u novom partnerstvu
Foto: Gettyimages

Kompanije su saopštile da će taj sistem za samovozeća vozila koristiti proizvođači širom sveta, a biće dovoljno fleksibilan da se mogu zadržati identiteti brendova.

Ovaj potez je poslednji u nizu kupovina i partnerstava automobilskih i tehnoloških kompanija u trci za razvojem autonomnih vozila.

FCA je u partnerstvu i sa Guglom, a kompanija kaže da će se to nastaviti.

Proizvođač kompjuterskih čipova Intel je nedavno kupio izraelsku firmu Mobilaj, lidera u razvoju softvera sa integrisanim autonomnim automobilskm senzorima. BMW, Intel i Mobilaj su partnerstvo objavili 2016.

Finansijski detalji dogovora FCA, BMW i Intela nisu saopšteni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: