Dogovoreno - za penzionere imaju novi plan

Indijski proizvođač čelika Tata Stil i britanske vlasti dogovorili su se o planu restrukturiranja penzione šeme kompanije u Britaniji.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.08.2017.

14:57

Dogovoreno - za penzionere imaju novi plan
Foto: Thinkstock

Time je okončna jedna od neizvesnosti za 130.000 sadašnjih zaposlenih i penzionisanih radnika te čeličane, prenosi agencija AP.

Tata je objavila prošle godine planove za prodaju svog poslovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući i čelicanu Port Talbot u Velsu. Ali, nakon intervencija iz britanske vlade i sindikata, kompanije je pristala da zadrži biznis u tok zemlji.

Kamen spoticanja je predstavljalo 15 milijardi funti (19,5 milijardi dolara) obaveza za britanske penzije.

Radnici su početkom ove godine glasali za to da prihvate manje benefite ukoliko bi to značilo očuvanje radnih mesta.

Tata Stil u Ujedinjenom Kraljevstvu je danas saopštio da je potpisao aranžman sa predstavnicima nadležnih penzionih organa da se penzioni plan izmesti iz kompanije u zamenu za injekciju gotovog novca.

Dogovor se odnosi na jednu od prepreka u predloženom spajanju britanskog poslovanja Tate i nemačkog Tisenkrupa, navodi agencija AP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: