Mekdonalds "napada" unutrašnjost zemlje

Američki lanac brze hrane Mekdonalds saopštio je da će gotovo udvostručiti broj restorana u Kini u narednih pet godina.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 08.08.2017.

13:02

Mekdonalds
Foto: Getty images

Mekdonalds će se fokusirati na međunarodna tržišta zbog usporavanja prodaje u SAD.

Lanac čuvenih burgera sa sedištem u Ilinoisu otvoriće 2.000 restorana pored postojećih 2.500 u Kini, s ciljem da svaki od njih ostvari dvocifrenom rast prodaje u narednih pet godina, navodi se u saopštenju Mekdonaldsa, a prenosi agencija AFP.

Konkretno, kompanija planira "napad" na gradove u unutrašnjosti zemlje, u kojima očekuje da će do tada biti pozicionirano 45 odsto svih njenih restorana u Kini.

Više od 75 procenata Mekovih restorana će nuditi dostavu hrane na adresu poručioca.

Kompanija je takođe navela u saopštenju da je finalizovala strateško partnerstvo sa kineskim konglomeratom Citic i američkom investicionom firmom Karlajl grupom, sa kojima je osnovala zajedničku firmu koja će raditi kao franšiza u narednih 20 godina u kontinentalnoj Kini i Hong Kongu.

"Kina će uskoro postati naše najveće tržište van Sedinjenih Država", rekao je Mekdonaldsov predsednik i izvršni direktor Stiv Isterbruk, prenosi francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: